top of page

 V/D MAAND 

smaakmaker
 

sm.jpg

gebakken peer, blauwe kaas en gebakken appel-kappertjes salade

KOOKTIJD: 2 min.

*

60g. rucola
1 peer, dun gesneden (met mandoline)
200g blauwe kaas
40g. appelkappertjes
50 ml. extra vierge olijfolie
1/2 citroen geperst
1 el. honing
1/2 tl. chili flakes
zout & peper

​

TO TOP IT OFF:

1 snuifje chili flakes

1 tl honing

* extra-extra * eetbare bloemen

​

*

PREP TIME: 10 min.

PORTIES: 2-3

*

( 1 )
Voeg olijfolie, citroensap, honing, chilivlokken, zout en peper toe aan een pot met een deksel. Sluit het deksel goed af en schud goed. Zet apart. (
Dit kan 2 dagen van tevoren worden gemaakt.)

 

( 2 )
Doe de kappertjes in een hete pan met 1 tl olijfolie. Roer 1,5 min. en haal van het vuur.

 

( 3 )
Voeg op een serveerschaal rucola, dunne peer schijven, gebrokkelde blauwe kaas, gebakken appelkappertjes met wat panjus toe en giet de dressing over de salade.

 

( 4 )
Garneer met chilivlokken, honing en eetbare bloemen.

 

 

Enjoy! 

SP-icon-silver3.png
bottom of page